Menu

Fra Dame B til Dannebrogstrikot på 2år

DM Enkeltstart 2015 DM Enkeltstart 2015 © CyclingPhoto.dk

 

Lørdag d. 22 juni 2013 på vejene omkring Vordingborg og med mål på torvet dukkede der et nyt navn op på blandt de danske kvinderytterer, Rikke Lønne ABC sad det meste af dagen i to mands udbrudet som holdt til mål, hvor Kamllia Sofie Valin tog sig af sejren, men en flot anden plads og sølvmedalje til Rikke, kick startede en karriere som fotografen her har fulgt siden på sidelinien og gennem kameraet. 

 

En rejse som en torsdag eftermiddag i Rønde 2015 fik et stort højdepunkt, da Rikke Lønne fightede og kørte sig til et Dansk mesterskab i enkeltstart og kunne lade sig iklæde dannebrogstrikoten på podiet.

Det har været en rejse som har budt på både op og nedturer undervejs, som Rikke har delt med mange via hendes løbs evalueringer på hendes facebook side, som altid har været interessant og ærlig læsning hvor også udviklingen som rytter er blevet behandlet undervejs. En af de mere kuriøse situationer undervejs, var da Dame B rytterne i Middelfart 1½ måned efter DM i 2013 ventede på præmie sceremonien, og kommisær Willy Frederiksen påpegede at en DM Sølvvinder nok ikke hørte hjemme i B klassen og en oprykning til A klassen var uundgåelig.

Den flotte afslutning på 2013 og DM sølvmedaljen var springbrættet der i 2014 førte Rikke til det danske UCI hold Team Rytger i 2015 og løb på UCI niveau i Holland og Belgien. Et samarbejde som udover pæne resultater og forhåbninger om endnu et step op af karriere stigen endte med en kæmpe nedtur, da de mange udenlandske starter ikke kunne kombineres med et fuldtidsjob, som stadig er nødvendigt for langt hovedparten af de danske kvinderyttere.

Da der samtidig var andre udfordringer for holdet henover foråret og sommeren 2014 endte det med at låse Rikke i stort hele sæsonen som forsvandt på gulvet efter en sæson start som havde budt på deltagelse og gennemførelse af flere hårde løb i det belgiske og hollandske, inden et styrt satte en foreløbig stopper for sæsonen og endte i et brud med holdet og efterfølende låsning stortset resten af sæsonen.

Det var således med stor glæde at se Rikke blive en del af det stor satsende Team BMS BIRN som ved indgange til 2015 havde oprustet både på sponsor, udstyr, stab og rytter fronten. Team BMS BIRN har i 2015 kørt som DCU Hold og har haft et fornuftigt løbsprogram som udefra set har taget højde for den rette balance mellem UCI løb og danske løb.

Løbs programmet i 2015 har haft den belgiske Lotto Cycling Cup samt danske iagtagelsesløb som hovedpunkterne inden der i juni og juli måned har været fokus på DM løbene både holdløbet og de inviduelle mesterskaber inden forårs sæsonen blev afslutet med et succesfuldt besøg i Sverige til U6 Cycle tour som udover to etapesejr på enkeltstarterne til Rikke endte med en samlede andenplads efter holdkammerat Camilla Møllebro.

Udviklingen gennem de 2 år som er gået siden en for fotografen ukendt ABC rytter stod på podiet i Vordingborg har været en fornøjelse at følge og med resultaterne hentet både i danske og udenlandske løb kryderet med udtagelse til flere landsholdsture peger på at de kommende år kan blive ligeså interessante. 

More in this category: « Sæson starten er overstået
Feed not found.